2006 Pinot Noir Cuvée Alyce, Walter Hansel, Russian River Valley

Stephen Hansel har förverkligat sin dröm, att bygga upp en vingård och producera vin från sina favoritdruvor Chardonnay och Pinot Noir. Stephen är egentligen bilhandlare, och när man åker runt i Sonoma, ser man hans bilhallar i flera av de byar och städer man åker förbi.


Stephen älskar de röda och vita vinerna från Bourgogne och hans privata vinkällare är full av vinerna därifrån. Inte så konstigt då att hans viner från den egna vingården är Bourgognelika i stilen. Men ett vin från Russian River i Sonoma kan aldrig vara helt identiskt med en Bourgogne. Stephen har hittat sin egen stil, och det är vi glada för. Vinerna är smakrika, eleganta och relativt fylliga med en fin syra.


Walter Hansel, det är Stephens pappa. Walter planterade merparten av vinstockarna och sålde druvorna till andra vinproducenter. Stephen beslöt att göra och buteljera sitt eget vin. Första årgången kom 1996 och Hansels rykte har stigit med varje ny årgång. Idag räknas de som en av allra bästa producenterna i Sonoma.
2006 Pinot Noir Cuvée Alyce har en exceptionellt stor och komplex doft med söt Pinot Noir ton från ett varmt år. Den påminner faktiskt om hur DRC:s 2003 doftade som riktigt unga, ett betyg så gott som något. Smaken är härligt fruktig, röda bär och lite ny ek. Vinet har bra syror och ett rejält bett, precis som det skall vara hos en bra Pinot Noir. Lång, fin, ren eftersmak. Vinet har lagrats på 40% nya ekfat. Jag tror att det här härliga Pinot Noirvinet skall drickas från och med nu och 6-8 år framåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0