Sex olika Bourgogner från 1985 till 2005, alla från Louis Jadot



Jadots viner kan lagras länge, något som vinerna i provningen verkligen visade. Vinmakare under alla dessa år har varit Jacques Lardiere, han har varit konsekvent i sin filosofi över åren och jäst vinerna länge vid hög temperatur. Vinerna lagras på ekfat i 13-18 månader, hur länge beror på årgångens stil och kvalité. Mellan 20-40% av faten är nya.




1985 Chambertin Clos-de-Bèze (Domaine Louis Jadot)

Fin, läcker mogen, relativt stor söt PN doft. Fin, strukturerad smak, med mycket liv i. Rejält bett, fin, frukt och bra tanniner. Gott 93 p. Moget nu men håller sig nog på topp i flera år till


1990 Clos Vougeot (Domaine Louis Jadot)

Fin, stor, seriös Pinot Noir ton. Kraftfull, stor, stram smak, rätt tuff. 95 poäng. Drick 2012-2020.




1997 Charmes-Chambertin (Maison Louis Jadot)

Fin fräsch lätt Bourgogne doft. God, relativt lätt ung smak. Bra! 91 poäng. 2010-2015


1999 Beaune Theurons Domaine Gagey (Jadot)

Ren, fin, fräsch Pinot/Bourgogne ton i doften. Läcker lätt och god, bra karaktärsfull Bourgogne av lite lättare slag. 92 poäng. Nu - 2013


2005 Bonnes Mares (Domaine Louis Jadot)

Stor, fin, läcker och aromatisk doft. Fint balanserad smak, frukt och struktur. 96 poäng. Kan lagras mycket länge. 2015-2030




2003 Bonnes Mares (Domaine Louis Jadot)

Enorm, stor koncentrerad läcker doft med massor av frukt. Ett av toppvinerna från årgången! Fyllig, tät elegant och superintensiv smak. Koncentrerat!! 98 poäng. 2015-2030.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0