4 stora viner

Igår kväll grillade vi tillsammans med några vänner. En flaska Champagne Jacquesson Signature 1990 inledde kvällen och den visade sig var ung, pigg och relativt kraftfull. Torr, med cirka 4 grams dosage per liter. En Champagne med positiv framtid. 95 poäng.




Till den grillade kycklingen som serverades med wokade grönsaker drack vi Ciacci Piccolominis Brunello di Montalcino Vigna Pianrosso 1997. En härlig Brunello, som fortfarande känns ung med stor utvecklingspotential, 94 poäng. Nästa vin var The Armagh 1996 från Jim Barry i Clare Valley, Australien. Fint mogen med en exceptionellt stor doft av bär och eukalyptus. Smaken är rund, fint fruktig och fina nyanserade tanniner. Vinet har precis fått en viss mognadston och är elegant och läckert. 100% Shiraz, 96 poäng..



Cote Rotie La Turque 1994 från E. Guigal fick sträcka ut rejält för att matcha The Armagh. Doften är fruktig, pepprig och stor. Smaken är härligt fruktig, relativt ung och med massor av nyanser av choklad, peppar och mörka bär. Medelfylligt till fylligt med mjuka tanniner. 95% Syrah och 5% Viognier från Cote Brune i Cote Rotie. Drick nu och 10-12 år framöver, 96 poäng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0