Zind-Humbrecht 2007

Domaine de Chevalier anordnar tillsammans med 7-8 andra vinproducenter ett av Vinexpos mer spektakulära arrangemang. Mingel i trädgården med massor av tilltugg samt en vinbuffé inleder kvällen. Därefter en varmrätt, sittande, med en ännu större vinbuffé och avslutningsvis erbjuds 50 olika franska ostar att välja bland.


Bland de viner som fanns att prova, stack tre ut speciellt. Domaine Zind-Humbrechts Riesling Clos Windsbuhl 2007 från Alsace har en fullständigt briljant doft. Stor, komplex och mineralisk. Smaken är krispigt ren med aromatisk, rik rieslingfrukt och rejäl syra. Knastertorr, lång och rik. 2012-2025, 96 poäng


Zind-Humbrechts Riesling Rangen Clos Saint Urbain 2007 från vulkanisk jord i södra delen av Alsace är ännu mer imponerande. Doften är magnifik, rik, söt Rieslingfrukt. Smaken är superbalanserad, oerhört koncentrerad, helt torr, och fantastiskt lång. Ett vin att spara i många år. 2015-2030, 97 poäng.


Vi kommer att ta hem dessa två viner från Zind-Humbrecht!


Domaine de Chevalier Blanc 1999 från Bordeaux är också fullständigt strålande! Doften är bra, men smaken är formidabel. Aromatisk, rik, med fantastisk frukt och ett rejält bett och läcker friskhet i den långa eftersmaken. Den här typen av vin brukar kunna sparas otroligt länge, men det är så gott idag att det kan vara svårt att inte öppna och dricka det idag. 2009-2025. 96 poäng


Och, vi fick smaka på Taylors Vintage Port 2007, ett fatprov som visar upp Taylors från sin allra bästa sida. Mycket, mycket lovande, ett portvin i absolut världsklass.


Kommentarer
Postat av: annica67

Hej

När tror ni att dessa kommer finnas på våra bolag?

Är det redan i år som med flera andra Alsace 2007 eller är det längre fram? Finns det någon chans att få informationen via ett mail eller liknande?

Tack på förhand

mvh

Annica

2009-07-12 @ 14:47:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0