Lågkonjunktur inom vinbranschen? En kort rapport från vinmässan Prowein

Efter 2 dagar på Prowein, vinmässan som arrangeras varje år i Dusseldorf, summerar jag intrycken. Det kändes som om det var färre besökare än tidigare år. Och många utställare struntade i att ställa ut. Finanskrisen sätter sina spår också inom vinbranschen.
Jag provade inte så många viner, tiden gick åt till affärsmöten, där logistik, nya årgångar och marknadsaktiviteter diskuterades. Men några viner stack ut av de få som provades. Från Bründlmayer var 2008 Riesling Zöbinger Heiligenstein Alte Rebe strålande bra, med fantastisk precision i syror och frukt, ett mycket balanserat vin för lång lagring.

Castillo Perelada
fortsätter att utveckla sina viner. De röda toppvinerna blir allt bättre och nu kommer nya vingårdsviner.  2006 Finca Espolla av druvorna Monastrell 60% och Syrah 40%, är ett exceptionellt vin med stor, söt maffig doft. Fyllig och mycket balanserad smak. Lång, fruktig eftersmak med fina tanniner. 94 poäng! Det här vinet gillade vi skarpt! De andra vingårdsvinerna, 2006 Finca Malavina och 2005 Finca La Garriga är riktigt bra. Bäst är det exceptionella vinet 2004 Finca Garbet, 60% Cabernet Sauvignon och 40% Syrah. 96 poäng minst!

Claes


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0