En skatt med dolt beställningsnummer!

Jag provade en flaska Catenas Vinas Altamira Vineyard 2002. Ett strålande vin på alla sätt. Men det bästa med detta vin är att det ingår i en låda om 6 olika viner, där dels den slutgiltiga blenden av Catena Alta Malbec 2002 ingår samt en flaska vardera av de fem olika vingårdslotter som ingår i Catena Alta Malbec. Och det finns fortfarande 6 lådor att beställa på Systembolaget. Artikelnumret är 50006409/1. (6 * 750 ml)


Tillbaka till Altamira Malbec Lote 1 2002. Vinet är fortfarande ungt med djup blåröd färg. Doften är mycket stor, koncentrerad med massor av björnbär, svarta vinbär och jordgubbar. Smaken är utomordentligt fin, fyllig med fina tanniner. Eftersmaken är härligt fruktig och balanserad. Strålande gott nu, men det håller sig säkert på topp i upp till 10 år.


Så här skriver Catena på baksidesetiketten:

"Altamira Vinyeardligger 1180 meter över havet i Consulta distriktet i Mendoza. Vingården har sandig jordmån med små inslag av lera och kalk. Temperaturen i vingården är ovanligt sval. Druvorna till detta vin har valts ut från Lote 1, en 6 hektar stor del där de bästa druvorna växer.


Kommentarer
Postat av: Finare Vinare

Hej Vinunic!Hur kritiska är ni egentligen till era egna viner? Inte en endaste invändning har vi kunnat läsa oss till så här långt. När allting är "strålande", "utomordentligt" och "sublimt" tappar ni snabbt i trovärdighet. Och det är ju synd, eftersom det inte alls behöver vara fel att ha en öppen diskussion om sina egna produkter. Men när det bara blir kräng av alltihop så ledsnar läsaren. Kanske är därför begreppet "clogging" uppfunnits - en förkortning av "corporate blogging".Ett tips: diskutera även vinernas problem. Ja, alla viner har faktiskt sina problem. Serveringstemperaturer, luftningstider, flaskvariation, tunnlar, oväntat knutna viner, rena besvikelser, dåliga matmatchningar, oväntade uppenbarelser först dag två och tre - se, där är sådant som konsumenten är intresserad av att veta. Då höjer ni er trovärdighet eftersom ni visar blottor och bjuder in till en diskussion. Pröva också att hålla ner på superlativerna och vara mer sakligt beskrivande...Vi vill också gärna veta vem av Vinunics personal som ligger bakom inlägget. Efterhand lär man sig ju att kalibrera sina egna preferenser mot denna person. En opersonlig clogg är inte mycket värd...Ha det gott, vi ses där ute!

2009-05-31 @ 10:03:58
URL: http://vinare.blogspot.com
Postat av: Claes Lindquist, Vinunic

Hej Finare Vinare,

Tack för kommentaren med intressanta synpunkter. Det är lätt att bli lyrisk när man provar viner som är riktigt bra. Och de är dem vi skriver om på bloggen, de viner i vårt sortiment som lever upp till pris och namn eller de som överraskar positivt. Vi kan bara inspirera, andra får kritisera. Men vi försöker verkligen blanda innehållet i bloggen. Flera inlägg handlar om böcker eller mässor och inte om våra viner.Jag gick också igenom allt det vi publicerat hittills, och vi har skrivit om 41 viner som finns att köpa eller som kommer att gå att köpa i Vinuncs sortiment. Men vi har också skrivit om 53 viner från producenter som representeras av Vinunic, men som inte längre går att köpa. Här vill vi framförallt beskriva hur de utvecklas med lagring. Mest förvånande är kanske att vi skrivit om 64 olika viner som överhuvutaget inte representeras av Vinunic utan av andra vinimportörer. Och vad jag kan se har vi satt höga betyg och berömt dessa viner med något undantag.Vi sätter oftast poäng och jag tror knappast att de poäng vi sätter är speciellt kontroversiella. Det är sedan upp till läsaren att bedöma om vinerna är prisvärda. Men kom ihåg, det är våra poäng, satta med våra preferenser och precis som att man älskar sina egna barn mer än andra barn, så kanske vi älskar våra viner mer än andras, vad vet jag?Catena Vinas Altamira Malbec 2002, ja den övereraskade genom att vara så ung och fortfarande lovande. Poäng? runt 92-93. I jämförelse med en flaska Montefalco di Sagrantino 25 Anni 1998 från Arnaldo Caprai, (95 poäng) så var den lite mindre komplex. men då är det italienska vinet dubbelt så dyrt.Men visst, vi skall försöka att hålla igen lite med superlativen. Och vi tar tacksamt emot tipsen om att diskutera vinernas problem. Vi återkommer om detta, absolut.Vi som skriver på bloggen är hittills inte så många. Inlägg har gjorts av Christian Havervall och Claes Lindquist. Göran Rask har skrivit inläggen från Sydafrika.Jag hoppas att våra inlägg på vinunics.blogg upplevs som intressanta och värdefulla trots att de aldrig kan ersätta oberoende journalister och bloggare. Vi vill som sagt inspirera och ge läsare av vår hemsida och medlemmar i Club Vinunic mer information.Jag följer med intresse och nöje ett 10 bloggar sedan ett halvår tillbaka och ni gör ett bra jobb. Kritisera och beröm konstruktivt, vi tar det till oss.Med vänliga hälsningar

Claes Lindquist/Vinunic

2009-05-31 @ 16:25:17
URL: http://vinunics.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lådan! Har den ett pris? Får ej upp den pga det dolda varunr?!

2009-06-01 @ 21:22:51
Postat av: Vinunic

2009-06-02 @ 10:30:12
Postat av: Vinunics Viner

Hej,

Priset på lådan år 1770 kr.2009-06-02 @ 10:31:37
URL: http://vinunics.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0